Knus Koss ApkabinimaiХугсהוגס آغوشХугсהוגס
آغوش IMBRATISARIIMBRATISARI KumbatioKossIMBRATISARI
擁抱Хугсהוגס Soojem Barróga Kossآغوش
العناق Pelukan ПрегрнуваBon akoladApkabinimai
포옹 Objemov AbraçosAperta拥抱KnusMBRATISARI Pelukan آغوشIMBRATISARIBon akolad آغوش KramarKnus IMBRATISARIIMBRATISARI Kumbatio
ABRAZOS Хугсהוגס 拥抱 Koss포옹 Objemov
HUGSBon akolad 抱擁 PelukanХугсהוגסAbraçades Klemmer آغوشKossIMBRATISARI Pelukan ПрегрнуваBon akoladApkabinimai
Целувки포옹 חיבוקיםХугсהוגס Kumbatio
拥抱 Aperta ΑγκαλιέςApertaApkabinimai
Bon akolad آغوش KramarKnus KramarKnus
ABRAZOS Хугсהוגס 拥抱 KossKlemmer آغوشKossIMBRATISARI抱擁 PelukanХугсהוגסAbraçades

duminică, 30 mai 2010

Reuniune de clasa la 6 decenii distanta

Autor: text Andreea VLAD, foto Radu Padurean, monitorulcj.ro
O reintilnire emotionanta, dupa zeci de ani: profesori si elevi ai Liceului de Coregrafie si Arta Dramatica "Octavian Stroia" au strigat catalogul promotiilor din cei 60 de ani de functionare a scolii.
Peste 500 de absolventi ai Liceului de Coregrafie si Arta Dramatica "Octavian Stroia" s-au intilnit vineri pentru a sarbatori 60 de ani de la infiintarea scolii
Sute de oameni, si mai tineri, si mai in virsta, s-au adunat vineri pentru a sarbatori 60 de ani de invatamint coregrafic clujean.
     O mare de oameni, de toate virstele, adunati intr-o imensa sala de dans si uitati in imbratisari pentru multe minute. Lacrimile ce le curg pe obraji sint desprinse din acelasi tablou in care parca timpul a incremenit. E bucurie, e tristete si multe amintiri care se revarsa peste ei – o atmosfera care impresioneaza putinii spectatori, care deodata se simt intrusi in aceasta lume inchisa a artistilor. Un gind rusinos de incalcare a intimitatii ma trezeste din visare si ma retrag intr-un coltisor de unde sa pot observa acest impresionant spectacol. Un zumzet se asterne peste uriasa sala si fostii dansatori de succes ai Clujului incep a-si depana amintirile dintr-o suflare incercind sa-si cuprinda intreaga viata in citeva fraze. Prin incapere rasuna un „Vai, nu cred, tu esti? Nu te-am recunoscut“ si un val de lacrimi izbucneste incercind sa potoleasca emotia coplesitoare a revederii. Nici sunetul unui clopotel pe care il zgiltiie disperat directorul liceului de coregrafie nu poate potoli bucuria revederii dupa atitia ani. „In viata mea n-am intilnit atita indisciplina in aceasta scoala“, glumeste directorul si incepe sa strige catalogul promotiilor. Se face loc in mijlocul salii, iar promotiile sint chemate pe rind, sa se prezinte. Doamne mai in etate, dar care nu-si tradeaza virsta, vin in mijloc si se prezinta, executind figuri gratioase de balerine. Apoi, ca intr-un film dat cu „repezitorul“ se perinda toate generatiile de balerini pe care le-a dat scoala clujeana.
     „Au venit foarte multi absolventi azi, sint multi care vin din strainatate special pentru acest eveniment. A fost nevoie de multa munca pentru a reusi sa-i adunam si sintem foarte bucurosi ca am putut face acest lucru. Totul a iesit exact cum ne-am dorit – o reintilnire emotionanta dupa zeci de ani“, a spus pentru monitorul Corina Tudor Marc, profesoara la Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica „Octavian Stroia“.

duminică, 23 mai 2010

"Imbraţişarea"

Este ceva într-o simplă îmbrăţişare

întotdeauna mângâie inima

salutandu-ne la intoarcerea acasă

şi face mai uşoara plecarea

O îmbrăţişare este o modalitate de a împărtăşi bucuria

şi vremuri grele prin care trecem

sau doar un mod pentru prieteni de a spune

că te iubesc pentru că eti tu.

îmbrăţişarile sunt pentru oricine

pentru cei ce cu adevarat conteaza

de la bunica ta la vecinii tai

sau micul tau ursuleţ de pluş

o îmbrăţişare este un lucru minunat

este doar modul perfect

pentru a da dragostea ce o simţim

dar că nu ai maniera de a o spune

Ciudat cum o mica îmbrăţişare

face pe toata lumea sa se simta bine

şi fiecare loc şi limbaj

întotdeauna se înţelege

Şi îmbrăţişări nu au nevoie de echipamente speciale

baterii speciale sau părţi componente

deschide doar bratele tale

şi deschide-ţi inima

Free Hugs Campaign - Official Page (music by Sick Puppies.net )



video ce prezinta inceputul campaniei free hugs

miercuri, 5 mai 2010

Vrei sa fii imbratisat?

Atunci este suficient sa mergi pe strada. Poate nu ai sa primesti imbratisarea de la persoana pe care ti-o doreai sau de natura celei la care visai, dar pentru un gest spontan voluntarii Free Hugs Campaign dau foarte mult fara sa ceara nimic in schimb si, in plus, s-ar putea sa-ti placa. Free Hugs Campaign ar putea fi descrisa ca un gest surprinzator si inocent din partea oricui are nevoie sa simta afectiune umana in cea mai pura forma. Ar fi una dintre descrierile unui concept cunoscut deja si in Romania de unii. Un concept ce naste diverse reactii, de la suspiciune pana la un extraordinar entuziasm al celor ce sar de gatul voluntarilor pe care i-am intalnit pe strada ieri, Duminica 18 aprilie 2010, pe Bulevardul Regina Elisabeta in Bucuresti.

Prima data am fost luata in brate pe strada in aceasta iarna, in cadrul unei astfel de campanii in Piata Sfatului in Brasov. Probabil sufar de sindromul Pavlov si, ori de cate ori vad un barbat de statura masiva venind cu bratele larg deschise catre mine, instinctul imi dicteaza sa ii sar in brate si sa ma incolacesc in jurul lui precum iedera ! Prietenii stiu de ce. Nu m-am putut abtine nici de aceasta data. Diferenta este ca la Brasov, domnul cu fata luminoasa avea doar o pancarta pe care scria “Free Hugs” si imi era complet necunoscut.

Inceputa in Sydney de catre Juan Mann, campania Free Hugs atrage atentia asupra fenomenului de instrainare puternic resimtit de catre oameni in societatile de tip occidental si ofera un prim remediu: imbratisari gratuite oricui are nevoie de ele.
Leo Buscaglia este un alt promotor al acestui simplu gest si intr-una din cartile mele favorite – Love – mentioneaza un text ce mi se pare definitoriu pentru nevoia disperata de contact uman a zilelor noastre descriind dialogul sau cu o batrana proaspat imbratisata: “Nimeni nu mai doreste sa ma atinga. Traiesc printre sute de oameni si nu sunt atinsa decat intamplator, accidental si, cand se intampla, celalalt isi cere scuze. Cum este posibil ca oamenii sa isi doreasca sa atinga, sa mangaie, sa imbratiseze un catel mic alb si carliontat, dar in acelasi timp sa ma ignore complet cand le sunt in preajma? Sunt si eu o fiinta care are nevoie de dragoste si vreau sa fiu atinsa!”

Nu pot decat sa va doresc sa ii intalniti pe strada pe voluntarii campaniei sau sa deveniti chiar voi parte din campanie in postura de voluntari. De ambele parti am vazut zambete largi si priviri jucause semn ca scopul ambelor grupuri a fost atins.

“Nuntă în cer”, M. Eliade

Oamenii aceştia cred că acum, pt că mi-au citit cartea, ştiu anumite lucruri despre mine; oamenii aceştia sunt siguri că anumite lucruri scrise de mine s-au întâmplat aievea şi aşteaptă, întâlnindu-mă, să-şi verifice impresiile, să mă cântărească, să mă judece..

**
N-am urmărit-o cu ochii ca s-o măsor; nu privesc niciodată în felul ăsta o femeie. O privesc însă întotdeauna cu foarte multă binevoinţă şi aştept să văd ce vrea sau ce are ea să-mi arate. Nu suntem noi de vină dacă cele mai multe dintre femei ne arată, cu insistenţă, ceea ce e obscen sau incert, sau caduc în corpurile lor. Pe o femeie care-şi subliniază contururile obscene nu o poţi privi altfel decât obscen. Obiectul ne indică, de cele mai multe ori, cum trebuie el privit şi judecat. Un bărbat care priveşte cu aviditate corpul unei cocote nu poate fi învinuit de indiscreţie. Femeia ne invită întotdeauna să o privim aşa cum vrea ea…

**

Am uitat demult gustul atâtor trupuri pe care le-am cunoscut. Asta se întâmplă aproape tuturor bărbaţilor: să n-aibă amintiri calde, să nu mai păstreze nimic din toată magia accea a dragostei fizice. Cred că femeile uită mai greu. Trupurile lor păstrează îndelung prezenţa bărbatului pe care l-au iubit sau cunoscut cândva. Dar se întâmplă în viaţa oricărui bărbat un miracol de câteva clipe: întâlnirea unei priviri, o sărutare, o atingere care nu se aseamăna cu nimic din tot ceea ce a fost până atunci. Parcă ar începe un fir nou, o deşteptare în altă parte: pătrundere misterioasă şi totuşi firească într-un văzduh necunoscut. Nu prea ştiu cum să precizez toate acestea. Cred însă că orice bărbat simte, în acea clipă, că se petrece ceva nou cu el, ceva maiestuos şi straniu. Nu e numaidecât dragoste, nici emoţie, nici trepidaţie carnală. Atâtea femei care ne uimesc prin nesfârşita lor voluptate şi care nu ne revelează nici una din aceste clipe de spaimă şi pierdere de sine.

**

Căci asta mi se pare lucrul cel mai greu de învăţat în contemplarea iubitei: să ştii cum să-i priveşti ochii. Uneori privirile noastre lovesc atât de nepriceput oglinda ochilor iubitei, încât o turbură, aburind-o. Sau şi mai grav, fac ochii opaci, le dă un luciu de teracotă, de smalţ colorat. Şi sunt de asemenea priviri crâncene, care smulg retina sau o pătrund sălbatic, sângerând-o, sau o întuneca. Dacă aş fi ştiut să privesc într-un anumit fel ochii unei femei, viaţa mea întreagă ar fi fost altfel.

**

Camaraderia între un bărbat şi o femeie tânără este posibilă numai dacă amândoi sunt foarte inteligenţi sau dacă amândoi iubesc. Altminteri este o simplă tovărăşie mai mult sau mai puţin insipidă, foarte puţin interesantă sufleteşte, sau o etapă preliminarie unei legături tot atât de puţin interesante. Iar prietenia între un bărbat şi o femeie tânără este de asemenea un mare cuvânt, cu majusculă, dacă nu e alimentată de inteligenţă şi susţinută de dragostea pe care fiecare dintre ei o poartă altei persoane. Tovărăşiile acelea agreabile şi impure pe care le numim prietenii se rezumă de cele mai multe ori la vizite frecvente, la oarecare confidente şi la o caldă familiaritate. Mai sus nu răzbat.

**

Toate cunoaşterile trupeşti de până atunci mi s-au părut simplu şi nevinovat joc, o gratuită voluptate. Ileana se născuse numai şi numai pt mine. Am avut atunci revelaţia adevăratului înţeles al strigătului: „a mea – al meu!”. Posesiunea, cât ar fi ea de perfectă, nu înseamnă aproape nimic. Cel care a spus: amorul e o chestiune de epidermă se referea fără îndoială, la aceste cunoaşteri inferioare ale trupului, la faptul că o posesiune e posibilă numai în anumite condiţiuni fizice şi pt anumite exemplare umane. Dar trupul poate revela mai mult. Dincolo de voluptate, dincolo de rut, este cu putinţă o regăsire desăvârşită în îmbrăţişare, ca şi cum ai cuprinde – pt întâia oară – o altă parte din tine, care te” încheie”, te completează, revelându-ţi altă experienţă a lumii, îmbogăţită cu alte, noi dimensiuni… [...] Pt că revelaţi unirii desăvârşite aceasta e: te regăseşti pe tine în clipa când te pierzi. Dacă nu-ţi regăseşti experienţa ta cotidiană, profilul tău spiritual, aşa cum se desenează în lumina tare a zilei, ci te simţi fiinţă desăvârşită, totală, liberă. [...] şi totuşi, cât e  de vagă formula aceasta: „Al meu, a mea!”… De fapt, cunoaşterea desăvârşită a trupului Ilenei nu-mi revela ceva pe care în posedam, ceva care îmi aparţinea, ci îmi revela propria mea fiinţă, făptura mea minunată, perfectă şi liberă.

**

…un om n-ar putea supravieţui aşa cum este, rupt în două, singur. Viaţa are sfârşit aici, pe pământ, pt că e fracturată, despicată în miriade de fragmente. Dar cel care a cunoscut, ca mine, desăvârşita integrare, unirea aceea de neînţeles  pt experienţa şi mintea omenească, ştie că de la un anumit nivel viaţa nu mai are sfârşit, că omul moare pt că e singur, e despărţit, despicat în două, dar că printr-o mare îmbrăţişare se regăseşte pe sine într-o fiinţă cosmică, autonomă, eternă…

**

Plânsul o înfrumuseţase; era acum mai palidă, înfiorată, ochii neistoviţi şi mai arsă gura. Am vrut atunci cu orice pre, s-o linştesc. Am vrut măcar să-i dau o nădejde.
-          Suntem încă la începutul vieţii, Ileana, i-am spus. Ne aşteaptă atâtea înainte. Sau poate ţi-e teamă că n-am să te pot iubi întotdeauna ca acum ?
Nu-mi răspunse, ci îmi mângâia numai obrajii, zâmbind. Am întrebat întrebarea, mâhnit.
-          Nu ştiu, iubitul meu, îmi spuse. Asta nici tu n-o ştii…

**

Mi se pare că proorocul şi înţeleptul David spunea că pe faţa mării şi pe trupul femeii nu se pot lăsa urme…

**

Nu te întâlneşti decât o singură dată cu un lucru mare, într-adevăr mare.

miercuri, 28 aprilie 2010

Ingeri...si imbratisari


Vezi mai multe video din Muzica

Imbratisare

Cimpanzeii se consoleaza reciproc cu saruturi si imbratisari


Pentru majoritatea oamenilor o imbratisare si putina compasiune poate ajuta in momentele de depresie sau dupa nereusite. La fel se intampla insa si in cazul cimpanzeilor care apeleaza la imbratisari si chiar saruturi pentru a trece peste momentele mai dificile.

Cercetatori care au studiat comportamentul social al celor mai apropiate rude genetice ale oamenilor au descoperit ca stresul este mult redus la cimpanzeii care sunt victimele unei agresiuni daca un alt cimpanzeu le ofera consolare.

”Aceasta consolare ia de obicei forma unui sarut sau a unei imbratisari”, a precizat dr. Orlaith N. Fraser de la Centrul de Cercetare in Antropologie Evolutiva si Paleoecologie de la John Moores University din Liverpool (Marea Britanie).

”Acest comportament este cu atat mai interesant pentru ca in majoritatea cazurilor nu se manifesta decat dupa ce membrii comunitatii sunt implicati intr-un conflict. In cazul unui sarut, cimpanzeul care isi ofera consolarea isi apasa buzele de obicei pe crestetul sau pe spatele cimpanzeului ce primeste consolarea. In cazul imbratisarii, cimpanzeul care ofera consolare il cuprinde cu un brat sau cu ambele brate pe cimpanzeul care trebuie consolat”, a mai precizat ea

Rezultatul acestui comportament social de consolare este o reducere a comportamentului declansat de stres la cimpanzeii victime ale unor agresiuni din partea altor membri ai comunitatii, conform studiului prezentat in numarul de marti al revistei Proceedings of the National Academy of Sciences.

Dr. Frans de Waal, de la Centrul Yerkes pentru Primate de la Emory University din Atlanta, a precizat ca acest studiu este deosebit de important pentru ca demonstreaza relatia dintre consolare si reducerea stresului. Studii anterioare au ajuns la concluzia ca nu exista nici un fel de efect dupa aceste actiuni de consolare.

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Limbajul imbratisarilor

Mai mult decat o forma de salut sau o forma de interactiune sociala, imbratisarile sunt manifestari de dragoste si afectiune, expresie a caldurii sufletesti sau a unei relatii curate de prietenie. Imbratisarile pot fi superficiale (o imbratisare poate tine locul cu succes unei pleiade de cuvinte), pot fi si profunde, in functie de starea de spirit a persoanei respective sau de natura relatiei existente intre persoanele care efectueaza acest gest.
Imbratisarile pot avea o incarcatura emotionala foarte ridicata sau din contra pot fi reci si sobre, simple gesturi utilizate in contactul fizic. Intr-un studiu efectuat in urma cu cativa ani de cercetatorii americani pe un esantion de 38 de cupluri, se dovedea efectul vindecator al imbratisarilor asupra psihicului uman.
Conform acestui studiu, imbratisarile si dovezile de afectiune manifestate in mod constant de partenerii unui cuplu duc la scaderea presiunii arteriale, reducand in acelasi timp nivelul hormonilor raspunzatori de aparitia stresului. De aceea, intr-un cuplu, atunci cand sunt incarcate si de sentimente, imbratisarile sunt cele care certifica sentimentul de siguranta. In plus, in ideea ca avem nevoie de o zi speciala pe an care sa ne reaminteasca cat de importante sunt imbratisarile venite din partea celui drag, ziua de 21 ianuarie a fost declarata Ziua Internationala a Imbratisarilor.
Imbratisarea este magnifica cand nu este doar de complezenta sau cand exprima caldura sufleteasca, iar femeile, mai mult decat barbatii constientizeaza frumusetea senzatiilor si trairilor reflectate prin acest gest. In functie de gradul de intensitate al sentimentelor pe care doreste sa-l exprime, o imbratisare poate fi puternica sau fragila, poate fi egoista sau generoasa, poate fi mincinoasa sau sincera, poate fi creatoare de viata sau ucigatoare de zambete, poate fi un balsam pentru sufletele ranite sau fericire pentru persoanele care iubesc. O imbratisare ofera protectie, te face sa te simti mai puternica, mai vulnerabila sau mai sigura pe tine. Prin intermediul imbratisarilor ne regasim pe noi insine si pe cel iubit. Nu trebuie neaparat sa insotim imbratisarile de cuvinte. Este suficient sa imbratisezi, sa pastrezi cuvintele nerostite, sa strangi iar in brate pentru ca totul sa fie spus.
In studiul “Cartea gesturilor”, Peter Collett descria mai multe tipuri de imbratisari, fiecare dintre ele continand indicatori importanti care tradeaza la randul lor un anumit grad de intimitate intre actantii gestului. Imbratisarea laterala este descrisa ca un gest efectuat de doua persoane care stau una alaturi de cealalta, una dintre ele cuprinzand cu bratele pe cealalta. Aceasta imbratisare este usor superficiala deoarece este abordata de persoanele care se tem in general ca gesturile lor ar putea fi interpretate gresit. Este tipul de imbratisare pe care o abordeaza seful fata de secretara sa pentru a nu lasa loc unor concluzii eronate legate de tipul de relatie existenta intre cei doi.
De ce ne lipsesc imbratisarile atunci cand nu mai avem parte de ele si de ce avem nevoie in permanenta de ele? Pentru ca daca vin din suflet imbratisarile reflecta franturi din suflet. Psihologii sunt de parere ca imbratisarea frontala completa reprezinta o astfel de imbratisare, o imbratisare completa si adevarata intre doua persoane care se abandoneaza una alteia. Corpurile celor doua persoane se suprapun total, imbratisarea exprimand afectiune mutuala si sensibilitate. Gestul conducerii bratelor dupa umeri, dupa talie sau in jurul bustului tradeaza si o anumita nuanta pasionala daca unul dintre parteneri (de regula barbatul) il efectueaza usor posesiv, apropiindu-si partenera usor violent de pieptul sau si strangand-o posesiv in brate.
Va este teama sa va abandonati sufletul si trupul intr-o imbratisare completa? Daca va aflati la inceputul unei relatii, aveti o relatie cu un statut inca incert sau nu stiti daca este timpul sa va expuneti sentimentele prin imbratisari, atunci probabil ca optati pentru imbratisarea de tip semiluna in care persoanele se afla una in fata alteia, dar suprapunerea corpurilor este doar partiala. De asemenea, in functie de gradul de confort al persoanei sau al persoanelor care se implica in imbratisarea dreapta (un alt tip de imbratisare), trupurile se afla in pozitie dreapta, intr-un contact total cu al partenerului, fie abia se ating.
Ati observat ca persoanele care ezita sa imbratiseze sau sa fie imbratisate isi expun trairile prin imbratisarea concava? Acest tip de imbratisare este una rece, de tip neutru, lipsita de caldura si spontaneitate. In timpul imbratisarii, picioarele raman departate, posibilitatea de atingere cu trupul celeilalte persoane fiind astfel mult micsorata. In aceasta imbratisare, pozitia pelvisului reprezinta un indice de nepretuit al gradului de confort pe care il resimte o persoana. In general, persoanele care nu se simt confortabil in aceasta imbratisare au tendinta de a-si retrage pelvisul.
Prin intermediul imbratisarii convexe pot fi semnalati indici de atractie si seductie care uneori scapa privitorilor, dar care sunt remarcati de persoanele participante la acest gest. In imbratisarea convexa, daca persoana care imbratiseaza doreste sa-si exprime atractia fata de cealalta persoana, isi va apropia talpile si-si va impinge pelvisul spre ea.
De asemenea, pozitia mainilor si gesturile pe care le efectuam cu ele in timpul imbratisarii spun multe despre natura sau despre tipul imbratisarii respective, constituind un factor de nepretuit in exprimarea categoriilor diverse de sentimente. Foarte multe persoane imbratiseaza cealalalta persoana, acoperind-o cu ambele brate, iar cu cat trairile afective sunt mai intense cu atat durata de sustinere a imbratisarii este mai indelungata. Si totusi, nu putine sunt persoanele care isi insotesc gestul imbratisarii prin batai usoare pe spate. Aceasta bataie pe spate, mai usoara sau mai apasata, poate fi interpretata drept un semn de incurajare sau din contra o solicitare indirecta de “eliberare” din imbratisare. “Observati doua persoane care se pregatesc sa se imbratiseze si veti sesiza repede rolul critic jucat de batutul pe spate in incheierea imbratisarii. In contextul imbratisarii, batutul pe spate serveste uneori ca indicator mascat – pretinde a fi altceva decat este in realitate. Poate parea un gest afectuos, dar scopul sau real este incheierea imbratisarii fara a jigni persoana”, spune Peter Collett.
Si nu in ultimul rand, dincolo de aceasta clasificare poate putin prea teoretica pentru unii, putem adauga ca imbratisarea este gestul care exprima cea mai variata si bogata gama de sentimente. Ea exprima dorinta, disperare, iubire, pasiune, dor, acceptare, apropiere, nevoie de protectie, siguranta, suferinta, tandrete, gelozie, manie, invidie sau tradare. Si daca sentimentele sunt diversificate, si felul imbratisarii difera si el. Imbratisarile intime ale indragostitilor un vor fi niciodata identice cu cele ale prietenilor, imbratisarea de intampinare nu va fi niciodata la fel de expresiva ca cea de revedere, iar imbratisarea senzuala, de tip erotic se va distinge intotdeauna de cea de tip formala, oficiala. Indiferent de circumstante, de starea afectiva, de persoana care executa acest gest, de sentimentele care se doresc a fi transmise, imbratisarile sunt unice si constituie o modalitate excelenta de substituire a cuvintelor.

Ultima imbratisare?

luni, 19 aprilie 2010

Papa Ioan Paul al II-lea s-a îmbrăţişat cu Fecioara Maria chiar în ziua împuşcării sale?

O fotografie recentă a apărut pe Internet; e vorba de un cadru care ar şoca pe oricine. Mai exact, fostul papă Ioan Paul al II-lea (1978-2005)apare ca fiind îmbrăţişat de Fecioara Maria. Se presupune că această poză a fost făcută de către unul din bodyguarzii săi, chiar în ziua încercării sale de asasasinat.
Pe 13 mai 1981, pe când se pregătea să îi salute pe credincioşii adunaţi în Piaţa Sfântului Petru, papa a fost victima unui atentat dus la capăt de Mehmet Ali, care a tras cu pistolul din apropiere. Acel glonţ aproape l-a costat viaţa pe papă, care avea să afirme despre accident: „o mână a tras cu glonţul, alta i-a modificat traiectoria”, făcând referire la Fecioara Maria, pe care papa Ioan Paul al II-lea o venera în mod deosebit.
Un expert în fotografii, profesorul Joaquin Navarro-Valls a afirmat totuşi că această poză nu a fost realizată de cei de la Vatican, şi nici nu a fost făcută de unul din oamenii din securitatea papei, în ziua în care acesta a fost împuşcat. Mai mult, există o imagine foarte asemănătoare într-un vitraliu la reşedinţa din Florida al episcopului Thomas Wenski (imaginea o puteţi vedea mai jos). E atât de similară, încât mă pot întreba dacă nu cumva fotografia iniţială de sus s-a inspirat din acest vitraliu.
vitraliu Papa Ioan Paul 2 lea

Imbratisari - Abrazos - Hugs

joi, 15 aprilie 2010

Poze indragostiti – Poze cu imbratisari dragastoase si de iubire sincera

Indragostitii isi exprima dragostea prin gesturi tandre, respect si sustinere fata de persoana iubita. Un cuplu indragostit simte in permanenta nevoia de a fi langa cel drag, daca se poate in permanenta, de al tine de mana si de ai fura o imbratisare si un sarut patimas cu orice ocazie se iveste…















Imbratisand intelepciunea

vineri, 9 aprilie 2010

Doua imbratisari

Create your own banner at mybannermaker.com!

Primavara si imbratisari

Campania “Free hugs” (Imbratisari gratis), inceputa prin 2006, a facut deja inconjurul lumii.
Oamenii daruind si primind imbratisari nu mai sunt chiar o ciudatenie, mai ales pentru cei care au urmarit asta pe internet. Sau care au avut chiar norocul sa imbratiseze si sa fie fie imbratisati…
Si la noi s-au facut astfel de evenimente, in mai multe orase din tara.
Acum doi ani, pe opt martie, participam si eu la un “Free hugs”, in parcul Herastrau din Bucuresti.
Azi a fost a doua oara cand am imbratisat oamenii, in acelasi parc. Tot o zi de primavara, frumoasa insorita, cu multa lume iesita la plimbare. Oameni cu flori. Multi aveau flori si multi zambeau.
Am vazut, fata de acum doi ani, o schimbare in bine:
- Oamenii nu se mai tem sa fie imbratisati. Nu se mai uita asa, ca la niste aratari de pe alte planete, care vor sa le faca cine stie ce rau…
Acum doi ani parea ca cei care ofera imbratisari vor cine stie ce… Trecatorii nici nu ascultau “oferta” : “Doriti o imbratisare? gratis?”
Se strecurau mai departe, grabind chiar pasul, unii chiar ofensati. Doar copiii si varstnicii erau mai receptivi…
Azi a fost altfel. Deja mai multa lume zambitoare, mai deschisa. Oamenii s-au lasat imbratisati, chiar au vrut sa ofere si altora imbratisari.
- Tinerii sunt primii care raspund ideii. A fost o echipa formata din tineri: liceeni si studenti. Frumosi, e putin spus! Entuziasmul lor a fost contagios, multa lume era incantata sa fie asa, imbratisata de fete si baieti plini de zambet. Si copiii au reactionat atat de frumos! Fara cuvinte. Doar zambet si imbratisari.
- O atingere poate transforma instantaneu starea de spirit. Dar pentru asta trebuie uneori sa ai curaj, sa vrei.  A fost cazul unei doamne care trecea pe langa noi, impreuna cu un domn. Erau cam incruntati. Da, erau in parc si oameni destul de incruntati… Si am intrebat: “Doriti o imbratisare? Gratis?” S-a uitat, a trecut mai departe, si pe urma a aruncat un “da”, printre buze. Un “da” aruncat zic, cam rastit, ca si cum “numai de asta nu-mi arde mie, ciudatilor”. Dar eu am plusat: ‘Da? chiar vreti?” S-a intors bruc: “Da, chiar vreau”.

Imbratisare

joi, 8 aprilie 2010

Filmul "Îmbrăţişări frânte"

Final de festival cinematografic la New York, cu premiera filmului "Îmbrăţişări frânte", realizat de regizorul spaniol Pedro Almodovar, care o are ca protagonistă pe Penelope Cruz. Pelicula analizează cu fineţe complicaţiile unei poveşti de iubire clandestine.

Fiecare actor din acest film ar putea spune acelaşi lucru deoarece Pedro a vrut să filmeze momentele înainte de lacrimi şi cele de după lacrimi, ceea ce e cu totul altceva faţă de o filmare în care cineva plânge. El nu vrea să vadă în acest film actori care plâng. Spune că au plâns deja destul în viaţa lor. Ei au un alt gen de tristeţe şi un alt mod de a o exprima.

În această peliculă, Penelope Cruz interpretează rolul Lenei, o tânără cu viaţă dublă care îşi câştigă existenţa ca secretară, dar şi ca prostituată. Deşi recunosc că filmul a fost realizat impecabil din punct de vedere tehnic, unii critici îi reproşează lui Almodovar că, în ceea ce priveşte conţinutul, nu a fost prea convingător. Totuşi, regizorul spaniol nu pare prea îngrijorat pentru viitorul său artistic atât timp cât o are alături pe Penelope Cruz.
"Ea este foarte importantă pentru cariera mea. Este asemenea unei muze. Ea mă face să fiu un regizor mai bun deoarece are o credinţă oarbă în munca mea şi mă crede mai bun decât sunt în realitate," spune regizorul despre Penelope Cruz.
"Îmbrăţişări frânte" va fi lansat pe marile ecrane din Statele Unite luna viitoare.

Free Hugs – Imbratisari Gratuite Radauti 20 mai slideshow

luni, 5 aprilie 2010

Merche-eras tu



esti tu cel mi-a dat cele mai multe imbratisari  in momentele grele...

Abrázame Muy Fuerte

Imbratisare

duminică, 4 aprilie 2010

Record Mondial la imbratisari

Valentine’s Day i-a adus unui american recordul mondial la imbratisari. El a reusit sa stranga in brate 7.777 de oameni.
Incepand cu data de 14 februarie, Jeff Ondash se poate mandri ca a stabilit noul record mondial la imbratisari. Acesta a reusit pe o strada din Las Vegas, in 24 de ore, sa ofere imbratisari la 7.777 de oameni.
Barbatul, originar din statul Ohio, era deja posesorul recordului mondial pentru cele mai multe strangeri in brate, intr-o singura ora. Numarul persoanelor la care s-a oprit atunci a fost de 1.205.
Dar in spatele acestui record inedit se ascunde intentia unei fapte bune. Prin fapta sa, Jeff Ondash a strans bani pentru bolnavii cardiaci.

Reteta unui mariaj fericit: 4 saruturi si 3 imbratisari pe zi

Reteta unui mariaj fericit: 4 saruturi si 3 imbratisari pe zi 4 saruturi, 3 imbratisari pe zi si sex de 3 ori pe saptamana. La asta se reduce formula unui mariaj fericit, au calculat specialistii britanici.

Ce incearca omenirea sa descopere de atata amar de vreme au aflat britanicii in urma unui simplu studiu pe 3.000 de cupluri casatorite.

In afara saruturilor, imbratisarilor si sexului, mai e nevoie de hobbiuri comune, o diferenta de doi ani si trei luni intre soti si macar un "te iubesc" pe zi, relateaza Daily Mail.

Pentru o reusita totala, e musai ca mirele sa aiba 31 de ani la insuratoare, care nu trebuie sa se intample mai devreme, dar nici mai tarziu de trei ani si jumatate de relatie.

2 ani si doua luni sunt necesari de la vizita la starea civila si pana la scancetul primului bebelus.

In rest, cate un "te iubesc" pe zi n-ar trebui sa doara, iar doua cine romantice pe luna ar trebui sa fie binevenite.

Relatia infloreste si daca, de trei ori pe zi, sotii isi amintesc unul de altul si-si trimit mesaje telefonice sau e-mailuri.

E ideal ca cei doi sa aiba macar doua hobbiuri comune, dar asta nu inseamna ca n-ar trebui sa-si pastreze independenta, concluzioneaza confetti.co.uk, un site care te ajuta sa-ti planifici nunta.

Doua nopti petrecute cu prietenii, in club, sau la o petrecere in pijama sunt, de asemenea, o cerinta a mariajului modern.