miercuri, 28 aprilie 2010
Cimpanzeii se consoleaza reciproc cu saruturi si imbratisari
Pentru majoritatea oamenilor o imbratisare si putina compasiune poate ajuta in momentele de depresie sau dupa nereusite. La fel se intampla insa si in cazul cimpanzeilor care apeleaza la imbratisari si chiar saruturi pentru a trece peste momentele mai dificile.
Cercetatori care au studiat comportamentul social al celor mai apropiate rude genetice ale oamenilor au descoperit ca stresul este mult redus la cimpanzeii care sunt victimele unei agresiuni daca un alt cimpanzeu le ofera consolare.
”Aceasta consolare ia de obicei forma unui sarut sau a unei imbratisari”, a precizat dr. Orlaith N. Fraser de la Centrul de Cercetare in Antropologie Evolutiva si Paleoecologie de la John Moores University din Liverpool (Marea Britanie).
”Acest comportament este cu atat mai interesant pentru ca in majoritatea cazurilor nu se manifesta decat dupa ce membrii comunitatii sunt implicati intr-un conflict. In cazul unui sarut, cimpanzeul care isi ofera consolarea isi apasa buzele de obicei pe crestetul sau pe spatele cimpanzeului ce primeste consolarea. In cazul imbratisarii, cimpanzeul care ofera consolare il cuprinde cu un brat sau cu ambele brate pe cimpanzeul care trebuie consolat”, a mai precizat ea
Rezultatul acestui comportament social de consolare este o reducere a comportamentului declansat de stres la cimpanzeii victime ale unor agresiuni din partea altor membri ai comunitatii, conform studiului prezentat in numarul de marti al revistei Proceedings of the National Academy of Sciences.
Dr. Frans de Waal, de la Centrul Yerkes pentru Primate de la Emory University din Atlanta, a precizat ca acest studiu este deosebit de important pentru ca demonstreaza relatia dintre consolare si reducerea stresului. Studii anterioare au ajuns la concluzia ca nu exista nici un fel de efect dupa aceste actiuni de consolare.
luni, 26 aprilie 2010
sâmbătă, 24 aprilie 2010
Limbajul imbratisarilor
Mai mult decat o forma de salut sau o forma de interactiune sociala, imbratisarile sunt manifestari de dragoste si afectiune, expresie a caldurii sufletesti sau a unei relatii curate de prietenie. Imbratisarile pot fi superficiale (o imbratisare poate tine locul cu succes unei pleiade de cuvinte), pot fi si profunde, in functie de starea de spirit a persoanei respective sau de natura relatiei existente intre persoanele care efectueaza acest gest.
Imbratisarile pot avea o incarcatura emotionala foarte ridicata sau din contra pot fi reci si sobre, simple gesturi utilizate in contactul fizic. Intr-un studiu efectuat in urma cu cativa ani de cercetatorii americani pe un esantion de 38 de cupluri, se dovedea efectul vindecator al imbratisarilor asupra psihicului uman.
Conform acestui studiu, imbratisarile si dovezile de afectiune manifestate in mod constant de partenerii unui cuplu duc la scaderea presiunii arteriale, reducand in acelasi timp nivelul hormonilor raspunzatori de aparitia stresului. De aceea, intr-un cuplu, atunci cand sunt incarcate si de sentimente, imbratisarile sunt cele care certifica sentimentul de siguranta. In plus, in ideea ca avem nevoie de o zi speciala pe an care sa ne reaminteasca cat de importante sunt imbratisarile venite din partea celui drag, ziua de 21 ianuarie a fost declarata Ziua Internationala a Imbratisarilor.
Imbratisarea este magnifica cand nu este doar de complezenta sau cand exprima caldura sufleteasca, iar femeile, mai mult decat barbatii constientizeaza frumusetea senzatiilor si trairilor reflectate prin acest gest. In functie de gradul de intensitate al sentimentelor pe care doreste sa-l exprime, o imbratisare poate fi puternica sau fragila, poate fi egoista sau generoasa, poate fi mincinoasa sau sincera, poate fi creatoare de viata sau ucigatoare de zambete, poate fi un balsam pentru sufletele ranite sau fericire pentru persoanele care iubesc. O imbratisare ofera protectie, te face sa te simti mai puternica, mai vulnerabila sau mai sigura pe tine. Prin intermediul imbratisarilor ne regasim pe noi insine si pe cel iubit. Nu trebuie neaparat sa insotim imbratisarile de cuvinte. Este suficient sa imbratisezi, sa pastrezi cuvintele nerostite, sa strangi iar in brate pentru ca totul sa fie spus.
In studiul “Cartea gesturilor”, Peter Collett descria mai multe tipuri de imbratisari, fiecare dintre ele continand indicatori importanti care tradeaza la randul lor un anumit grad de intimitate intre actantii gestului. Imbratisarea laterala este descrisa ca un gest efectuat de doua persoane care stau una alaturi de cealalta, una dintre ele cuprinzand cu bratele pe cealalta. Aceasta imbratisare este usor superficiala deoarece este abordata de persoanele care se tem in general ca gesturile lor ar putea fi interpretate gresit. Este tipul de imbratisare pe care o abordeaza seful fata de secretara sa pentru a nu lasa loc unor concluzii eronate legate de tipul de relatie existenta intre cei doi.
De ce ne lipsesc imbratisarile atunci cand nu mai avem parte de ele si de ce avem nevoie in permanenta de ele? Pentru ca daca vin din suflet imbratisarile reflecta franturi din suflet. Psihologii sunt de parere ca imbratisarea frontala completa reprezinta o astfel de imbratisare, o imbratisare completa si adevarata intre doua persoane care se abandoneaza una alteia. Corpurile celor doua persoane se suprapun total, imbratisarea exprimand afectiune mutuala si sensibilitate. Gestul conducerii bratelor dupa umeri, dupa talie sau in jurul bustului tradeaza si o anumita nuanta pasionala daca unul dintre parteneri (de regula barbatul) il efectueaza usor posesiv, apropiindu-si partenera usor violent de pieptul sau si strangand-o posesiv in brate.
Va este teama sa va abandonati sufletul si trupul intr-o imbratisare completa? Daca va aflati la inceputul unei relatii, aveti o relatie cu un statut inca incert sau nu stiti daca este timpul sa va expuneti sentimentele prin imbratisari, atunci probabil ca optati pentru imbratisarea de tip semiluna in care persoanele se afla una in fata alteia, dar suprapunerea corpurilor este doar partiala. De asemenea, in functie de gradul de confort al persoanei sau al persoanelor care se implica in imbratisarea dreapta (un alt tip de imbratisare), trupurile se afla in pozitie dreapta, intr-un contact total cu al partenerului, fie abia se ating.
Ati observat ca persoanele care ezita sa imbratiseze sau sa fie imbratisate isi expun trairile prin imbratisarea concava? Acest tip de imbratisare este una rece, de tip neutru, lipsita de caldura si spontaneitate. In timpul imbratisarii, picioarele raman departate, posibilitatea de atingere cu trupul celeilalte persoane fiind astfel mult micsorata. In aceasta imbratisare, pozitia pelvisului reprezinta un indice de nepretuit al gradului de confort pe care il resimte o persoana. In general, persoanele care nu se simt confortabil in aceasta imbratisare au tendinta de a-si retrage pelvisul.
Prin intermediul imbratisarii convexe pot fi semnalati indici de atractie si seductie care uneori scapa privitorilor, dar care sunt remarcati de persoanele participante la acest gest. In imbratisarea convexa, daca persoana care imbratiseaza doreste sa-si exprime atractia fata de cealalta persoana, isi va apropia talpile si-si va impinge pelvisul spre ea.
De asemenea, pozitia mainilor si gesturile pe care le efectuam cu ele in timpul imbratisarii spun multe despre natura sau despre tipul imbratisarii respective, constituind un factor de nepretuit in exprimarea categoriilor diverse de sentimente. Foarte multe persoane imbratiseaza cealalalta persoana, acoperind-o cu ambele brate, iar cu cat trairile afective sunt mai intense cu atat durata de sustinere a imbratisarii este mai indelungata. Si totusi, nu putine sunt persoanele care isi insotesc gestul imbratisarii prin batai usoare pe spate. Aceasta bataie pe spate, mai usoara sau mai apasata, poate fi interpretata drept un semn de incurajare sau din contra o solicitare indirecta de “eliberare” din imbratisare. “Observati doua persoane care se pregatesc sa se imbratiseze si veti sesiza repede rolul critic jucat de batutul pe spate in incheierea imbratisarii. In contextul imbratisarii, batutul pe spate serveste uneori ca indicator mascat – pretinde a fi altceva decat este in realitate. Poate parea un gest afectuos, dar scopul sau real este incheierea imbratisarii fara a jigni persoana”, spune Peter Collett.
Si nu in ultimul rand, dincolo de aceasta clasificare poate putin prea teoretica pentru unii, putem adauga ca imbratisarea este gestul care exprima cea mai variata si bogata gama de sentimente. Ea exprima dorinta, disperare, iubire, pasiune, dor, acceptare, apropiere, nevoie de protectie, siguranta, suferinta, tandrete, gelozie, manie, invidie sau tradare. Si daca sentimentele sunt diversificate, si felul imbratisarii difera si el. Imbratisarile intime ale indragostitilor un vor fi niciodata identice cu cele ale prietenilor, imbratisarea de intampinare nu va fi niciodata la fel de expresiva ca cea de revedere, iar imbratisarea senzuala, de tip erotic se va distinge intotdeauna de cea de tip formala, oficiala. Indiferent de circumstante, de starea afectiva, de persoana care executa acest gest, de sentimentele care se doresc a fi transmise, imbratisarile sunt unice si constituie o modalitate excelenta de substituire a cuvintelor.

Conform acestui studiu, imbratisarile si dovezile de afectiune manifestate in mod constant de partenerii unui cuplu duc la scaderea presiunii arteriale, reducand in acelasi timp nivelul hormonilor raspunzatori de aparitia stresului. De aceea, intr-un cuplu, atunci cand sunt incarcate si de sentimente, imbratisarile sunt cele care certifica sentimentul de siguranta. In plus, in ideea ca avem nevoie de o zi speciala pe an care sa ne reaminteasca cat de importante sunt imbratisarile venite din partea celui drag, ziua de 21 ianuarie a fost declarata Ziua Internationala a Imbratisarilor.
Imbratisarea este magnifica cand nu este doar de complezenta sau cand exprima caldura sufleteasca, iar femeile, mai mult decat barbatii constientizeaza frumusetea senzatiilor si trairilor reflectate prin acest gest. In functie de gradul de intensitate al sentimentelor pe care doreste sa-l exprime, o imbratisare poate fi puternica sau fragila, poate fi egoista sau generoasa, poate fi mincinoasa sau sincera, poate fi creatoare de viata sau ucigatoare de zambete, poate fi un balsam pentru sufletele ranite sau fericire pentru persoanele care iubesc. O imbratisare ofera protectie, te face sa te simti mai puternica, mai vulnerabila sau mai sigura pe tine. Prin intermediul imbratisarilor ne regasim pe noi insine si pe cel iubit. Nu trebuie neaparat sa insotim imbratisarile de cuvinte. Este suficient sa imbratisezi, sa pastrezi cuvintele nerostite, sa strangi iar in brate pentru ca totul sa fie spus.
In studiul “Cartea gesturilor”, Peter Collett descria mai multe tipuri de imbratisari, fiecare dintre ele continand indicatori importanti care tradeaza la randul lor un anumit grad de intimitate intre actantii gestului. Imbratisarea laterala este descrisa ca un gest efectuat de doua persoane care stau una alaturi de cealalta, una dintre ele cuprinzand cu bratele pe cealalta. Aceasta imbratisare este usor superficiala deoarece este abordata de persoanele care se tem in general ca gesturile lor ar putea fi interpretate gresit. Este tipul de imbratisare pe care o abordeaza seful fata de secretara sa pentru a nu lasa loc unor concluzii eronate legate de tipul de relatie existenta intre cei doi.
De ce ne lipsesc imbratisarile atunci cand nu mai avem parte de ele si de ce avem nevoie in permanenta de ele? Pentru ca daca vin din suflet imbratisarile reflecta franturi din suflet. Psihologii sunt de parere ca imbratisarea frontala completa reprezinta o astfel de imbratisare, o imbratisare completa si adevarata intre doua persoane care se abandoneaza una alteia. Corpurile celor doua persoane se suprapun total, imbratisarea exprimand afectiune mutuala si sensibilitate. Gestul conducerii bratelor dupa umeri, dupa talie sau in jurul bustului tradeaza si o anumita nuanta pasionala daca unul dintre parteneri (de regula barbatul) il efectueaza usor posesiv, apropiindu-si partenera usor violent de pieptul sau si strangand-o posesiv in brate.
Va este teama sa va abandonati sufletul si trupul intr-o imbratisare completa? Daca va aflati la inceputul unei relatii, aveti o relatie cu un statut inca incert sau nu stiti daca este timpul sa va expuneti sentimentele prin imbratisari, atunci probabil ca optati pentru imbratisarea de tip semiluna in care persoanele se afla una in fata alteia, dar suprapunerea corpurilor este doar partiala. De asemenea, in functie de gradul de confort al persoanei sau al persoanelor care se implica in imbratisarea dreapta (un alt tip de imbratisare), trupurile se afla in pozitie dreapta, intr-un contact total cu al partenerului, fie abia se ating.

Prin intermediul imbratisarii convexe pot fi semnalati indici de atractie si seductie care uneori scapa privitorilor, dar care sunt remarcati de persoanele participante la acest gest. In imbratisarea convexa, daca persoana care imbratiseaza doreste sa-si exprime atractia fata de cealalta persoana, isi va apropia talpile si-si va impinge pelvisul spre ea.
De asemenea, pozitia mainilor si gesturile pe care le efectuam cu ele in timpul imbratisarii spun multe despre natura sau despre tipul imbratisarii respective, constituind un factor de nepretuit in exprimarea categoriilor diverse de sentimente. Foarte multe persoane imbratiseaza cealalalta persoana, acoperind-o cu ambele brate, iar cu cat trairile afective sunt mai intense cu atat durata de sustinere a imbratisarii este mai indelungata. Si totusi, nu putine sunt persoanele care isi insotesc gestul imbratisarii prin batai usoare pe spate. Aceasta bataie pe spate, mai usoara sau mai apasata, poate fi interpretata drept un semn de incurajare sau din contra o solicitare indirecta de “eliberare” din imbratisare. “Observati doua persoane care se pregatesc sa se imbratiseze si veti sesiza repede rolul critic jucat de batutul pe spate in incheierea imbratisarii. In contextul imbratisarii, batutul pe spate serveste uneori ca indicator mascat – pretinde a fi altceva decat este in realitate. Poate parea un gest afectuos, dar scopul sau real este incheierea imbratisarii fara a jigni persoana”, spune Peter Collett.
Si nu in ultimul rand, dincolo de aceasta clasificare poate putin prea teoretica pentru unii, putem adauga ca imbratisarea este gestul care exprima cea mai variata si bogata gama de sentimente. Ea exprima dorinta, disperare, iubire, pasiune, dor, acceptare, apropiere, nevoie de protectie, siguranta, suferinta, tandrete, gelozie, manie, invidie sau tradare. Si daca sentimentele sunt diversificate, si felul imbratisarii difera si el. Imbratisarile intime ale indragostitilor un vor fi niciodata identice cu cele ale prietenilor, imbratisarea de intampinare nu va fi niciodata la fel de expresiva ca cea de revedere, iar imbratisarea senzuala, de tip erotic se va distinge intotdeauna de cea de tip formala, oficiala. Indiferent de circumstante, de starea afectiva, de persoana care executa acest gest, de sentimentele care se doresc a fi transmise, imbratisarile sunt unice si constituie o modalitate excelenta de substituire a cuvintelor.
joi, 22 aprilie 2010
luni, 19 aprilie 2010
Papa Ioan Paul al II-lea s-a îmbrăţişat cu Fecioara Maria chiar în ziua împuşcării sale?
O fotografie recentă a apărut pe Internet; e vorba de un cadru care ar şoca pe oricine. Mai exact, fostul papă Ioan Paul al II-lea (1978-2005)apare ca fiind îmbrăţişat de Fecioara Maria. Se presupune că această poză a fost făcută de către unul din bodyguarzii săi, chiar în ziua încercării sale de asasasinat.
Pe 13 mai 1981, pe când se pregătea să îi salute pe credincioşii adunaţi în Piaţa Sfântului Petru, papa a fost victima unui atentat dus la capăt de Mehmet Ali, care a tras cu pistolul din apropiere. Acel glonţ aproape l-a costat viaţa pe papă, care avea să afirme despre accident: „o mână a tras cu glonţul, alta i-a modificat traiectoria”, făcând referire la Fecioara Maria, pe care papa Ioan Paul al II-lea o venera în mod deosebit.
Un expert în fotografii, profesorul Joaquin Navarro-Valls a afirmat totuşi că această poză nu a fost realizată de cei de la Vatican, şi nici nu a fost făcută de unul din oamenii din securitatea papei, în ziua în care acesta a fost împuşcat. Mai mult, există o imagine foarte asemănătoare într-un vitraliu la reşedinţa din Florida al episcopului Thomas Wenski (imaginea o puteţi vedea mai jos). E atât de similară, încât mă pot întreba dacă nu cumva fotografia iniţială de sus s-a inspirat din acest vitraliu.
Pe 13 mai 1981, pe când se pregătea să îi salute pe credincioşii adunaţi în Piaţa Sfântului Petru, papa a fost victima unui atentat dus la capăt de Mehmet Ali, care a tras cu pistolul din apropiere. Acel glonţ aproape l-a costat viaţa pe papă, care avea să afirme despre accident: „o mână a tras cu glonţul, alta i-a modificat traiectoria”, făcând referire la Fecioara Maria, pe care papa Ioan Paul al II-lea o venera în mod deosebit.
Un expert în fotografii, profesorul Joaquin Navarro-Valls a afirmat totuşi că această poză nu a fost realizată de cei de la Vatican, şi nici nu a fost făcută de unul din oamenii din securitatea papei, în ziua în care acesta a fost împuşcat. Mai mult, există o imagine foarte asemănătoare într-un vitraliu la reşedinţa din Florida al episcopului Thomas Wenski (imaginea o puteţi vedea mai jos). E atât de similară, încât mă pot întreba dacă nu cumva fotografia iniţială de sus s-a inspirat din acest vitraliu.
Etichete:
Fecioara Maria,
imbratisare,
Papa Ioan Paul al II-lea
joi, 15 aprilie 2010
Poze indragostiti – Poze cu imbratisari dragastoase si de iubire sincera
duminică, 11 aprilie 2010
vineri, 9 aprilie 2010
Primavara si imbratisari
Campania “Free hugs” (Imbratisari gratis), inceputa prin 2006, a facut deja inconjurul lumii.
Oamenii daruind si primind imbratisari nu mai sunt chiar o ciudatenie, mai ales pentru cei care au urmarit asta pe internet. Sau care au avut chiar norocul sa imbratiseze si sa fie fie imbratisati…
Si la noi s-au facut astfel de evenimente, in mai multe orase din tara.
Acum doi ani, pe opt martie, participam si eu la un “Free hugs”, in parcul Herastrau din Bucuresti.
Azi a fost a doua oara cand am imbratisat oamenii, in acelasi parc. Tot o zi de primavara, frumoasa insorita, cu multa lume iesita la plimbare. Oameni cu flori. Multi aveau flori si multi zambeau.
Am vazut, fata de acum doi ani, o schimbare in bine:
- Oamenii nu se mai tem sa fie imbratisati. Nu se mai uita asa, ca la niste aratari de pe alte planete, care vor sa le faca cine stie ce rau…
Acum doi ani parea ca cei care ofera imbratisari vor cine stie ce… Trecatorii nici nu ascultau “oferta” : “Doriti o imbratisare? gratis?”
Se strecurau mai departe, grabind chiar pasul, unii chiar ofensati. Doar copiii si varstnicii erau mai receptivi…
Azi a fost altfel. Deja mai multa lume zambitoare, mai deschisa. Oamenii s-au lasat imbratisati, chiar au vrut sa ofere si altora imbratisari.
- Tinerii sunt primii care raspund ideii. A fost o echipa formata din tineri: liceeni si studenti. Frumosi, e putin spus! Entuziasmul lor a fost contagios, multa lume era incantata sa fie asa, imbratisata de fete si baieti plini de zambet. Si copiii au reactionat atat de frumos! Fara cuvinte. Doar zambet si imbratisari.
- O atingere poate transforma instantaneu starea de spirit. Dar pentru asta trebuie uneori sa ai curaj, sa vrei. A fost cazul unei doamne care trecea pe langa noi, impreuna cu un domn. Erau cam incruntati. Da, erau in parc si oameni destul de incruntati… Si am intrebat: “Doriti o imbratisare? Gratis?” S-a uitat, a trecut mai departe, si pe urma a aruncat un “da”, printre buze. Un “da” aruncat zic, cam rastit, ca si cum “numai de asta nu-mi arde mie, ciudatilor”. Dar eu am plusat: ‘Da? chiar vreti?” S-a intors bruc: “Da, chiar vreau”.
Oamenii daruind si primind imbratisari nu mai sunt chiar o ciudatenie, mai ales pentru cei care au urmarit asta pe internet. Sau care au avut chiar norocul sa imbratiseze si sa fie fie imbratisati…
Si la noi s-au facut astfel de evenimente, in mai multe orase din tara.
Acum doi ani, pe opt martie, participam si eu la un “Free hugs”, in parcul Herastrau din Bucuresti.
Azi a fost a doua oara cand am imbratisat oamenii, in acelasi parc. Tot o zi de primavara, frumoasa insorita, cu multa lume iesita la plimbare. Oameni cu flori. Multi aveau flori si multi zambeau.
Am vazut, fata de acum doi ani, o schimbare in bine:
- Oamenii nu se mai tem sa fie imbratisati. Nu se mai uita asa, ca la niste aratari de pe alte planete, care vor sa le faca cine stie ce rau…
Acum doi ani parea ca cei care ofera imbratisari vor cine stie ce… Trecatorii nici nu ascultau “oferta” : “Doriti o imbratisare? gratis?”
Se strecurau mai departe, grabind chiar pasul, unii chiar ofensati. Doar copiii si varstnicii erau mai receptivi…
Azi a fost altfel. Deja mai multa lume zambitoare, mai deschisa. Oamenii s-au lasat imbratisati, chiar au vrut sa ofere si altora imbratisari.
- Tinerii sunt primii care raspund ideii. A fost o echipa formata din tineri: liceeni si studenti. Frumosi, e putin spus! Entuziasmul lor a fost contagios, multa lume era incantata sa fie asa, imbratisata de fete si baieti plini de zambet. Si copiii au reactionat atat de frumos! Fara cuvinte. Doar zambet si imbratisari.
- O atingere poate transforma instantaneu starea de spirit. Dar pentru asta trebuie uneori sa ai curaj, sa vrei. A fost cazul unei doamne care trecea pe langa noi, impreuna cu un domn. Erau cam incruntati. Da, erau in parc si oameni destul de incruntati… Si am intrebat: “Doriti o imbratisare? Gratis?” S-a uitat, a trecut mai departe, si pe urma a aruncat un “da”, printre buze. Un “da” aruncat zic, cam rastit, ca si cum “numai de asta nu-mi arde mie, ciudatilor”. Dar eu am plusat: ‘Da? chiar vreti?” S-a intors bruc: “Da, chiar vreau”.
joi, 8 aprilie 2010
Filmul "Îmbrăţişări frânte"
Final de festival cinematografic la New York, cu premiera filmului "Îmbrăţişări frânte", realizat de regizorul spaniol Pedro Almodovar, care o are ca protagonistă pe Penelope Cruz. Pelicula analizează cu fineţe complicaţiile unei poveşti de iubire clandestine.
Fiecare actor din acest film ar putea spune acelaşi lucru deoarece Pedro a vrut să filmeze momentele înainte de lacrimi şi cele de după lacrimi, ceea ce e cu totul altceva faţă de o filmare în care cineva plânge. El nu vrea să vadă în acest film actori care plâng. Spune că au plâns deja destul în viaţa lor. Ei au un alt gen de tristeţe şi un alt mod de a o exprima.
În această peliculă, Penelope Cruz interpretează rolul Lenei, o tânără cu viaţă dublă care îşi câştigă existenţa ca secretară, dar şi ca prostituată. Deşi recunosc că filmul a fost realizat impecabil din punct de vedere tehnic, unii critici îi reproşează lui Almodovar că, în ceea ce priveşte conţinutul, nu a fost prea convingător. Totuşi, regizorul spaniol nu pare prea îngrijorat pentru viitorul său artistic atât timp cât o are alături pe Penelope Cruz.
"Ea este foarte importantă pentru cariera mea. Este asemenea unei muze. Ea mă face să fiu un regizor mai bun deoarece are o credinţă oarbă în munca mea şi mă crede mai bun decât sunt în realitate," spune regizorul despre Penelope Cruz.
"Îmbrăţişări frânte" va fi lansat pe marile ecrane din Statele Unite luna viitoare.
Fiecare actor din acest film ar putea spune acelaşi lucru deoarece Pedro a vrut să filmeze momentele înainte de lacrimi şi cele de după lacrimi, ceea ce e cu totul altceva faţă de o filmare în care cineva plânge. El nu vrea să vadă în acest film actori care plâng. Spune că au plâns deja destul în viaţa lor. Ei au un alt gen de tristeţe şi un alt mod de a o exprima.
În această peliculă, Penelope Cruz interpretează rolul Lenei, o tânără cu viaţă dublă care îşi câştigă existenţa ca secretară, dar şi ca prostituată. Deşi recunosc că filmul a fost realizat impecabil din punct de vedere tehnic, unii critici îi reproşează lui Almodovar că, în ceea ce priveşte conţinutul, nu a fost prea convingător. Totuşi, regizorul spaniol nu pare prea îngrijorat pentru viitorul său artistic atât timp cât o are alături pe Penelope Cruz.
"Ea este foarte importantă pentru cariera mea. Este asemenea unei muze. Ea mă face să fiu un regizor mai bun deoarece are o credinţă oarbă în munca mea şi mă crede mai bun decât sunt în realitate," spune regizorul despre Penelope Cruz.
"Îmbrăţişări frânte" va fi lansat pe marile ecrane din Statele Unite luna viitoare.
marți, 6 aprilie 2010
luni, 5 aprilie 2010
duminică, 4 aprilie 2010
Record Mondial la imbratisari
Valentine’s Day i-a adus unui american recordul mondial la imbratisari. El a reusit sa stranga in brate 7.777 de oameni.
Incepand cu data de 14 februarie, Jeff Ondash se poate mandri ca a stabilit noul record mondial la imbratisari. Acesta a reusit pe o strada din Las Vegas, in 24 de ore, sa ofere imbratisari la 7.777 de oameni.
Barbatul, originar din statul Ohio, era deja posesorul recordului mondial pentru cele mai multe strangeri in brate, intr-o singura ora. Numarul persoanelor la care s-a oprit atunci a fost de 1.205.
Dar in spatele acestui record inedit se ascunde intentia unei fapte bune. Prin fapta sa, Jeff Ondash a strans bani pentru bolnavii cardiaci.
Incepand cu data de 14 februarie, Jeff Ondash se poate mandri ca a stabilit noul record mondial la imbratisari. Acesta a reusit pe o strada din Las Vegas, in 24 de ore, sa ofere imbratisari la 7.777 de oameni.
Barbatul, originar din statul Ohio, era deja posesorul recordului mondial pentru cele mai multe strangeri in brate, intr-o singura ora. Numarul persoanelor la care s-a oprit atunci a fost de 1.205.
Dar in spatele acestui record inedit se ascunde intentia unei fapte bune. Prin fapta sa, Jeff Ondash a strans bani pentru bolnavii cardiaci.
Reteta unui mariaj fericit: 4 saruturi si 3 imbratisari pe zi
Reteta unui mariaj fericit: 4 saruturi si 3 imbratisari pe zi 4 saruturi, 3 imbratisari pe zi si sex de 3 ori pe saptamana. La asta se reduce formula unui mariaj fericit, au calculat specialistii britanici.
Ce incearca omenirea sa descopere de atata amar de vreme au aflat britanicii in urma unui simplu studiu pe 3.000 de cupluri casatorite.
In afara saruturilor, imbratisarilor si sexului, mai e nevoie de hobbiuri comune, o diferenta de doi ani si trei luni intre soti si macar un "te iubesc" pe zi, relateaza Daily Mail.
Pentru o reusita totala, e musai ca mirele sa aiba 31 de ani la insuratoare, care nu trebuie sa se intample mai devreme, dar nici mai tarziu de trei ani si jumatate de relatie.
2 ani si doua luni sunt necesari de la vizita la starea civila si pana la scancetul primului bebelus.
In rest, cate un "te iubesc" pe zi n-ar trebui sa doara, iar doua cine romantice pe luna ar trebui sa fie binevenite.
Relatia infloreste si daca, de trei ori pe zi, sotii isi amintesc unul de altul si-si trimit mesaje telefonice sau e-mailuri.
E ideal ca cei doi sa aiba macar doua hobbiuri comune, dar asta nu inseamna ca n-ar trebui sa-si pastreze independenta, concluzioneaza confetti.co.uk, un site care te ajuta sa-ti planifici nunta.
Doua nopti petrecute cu prietenii, in club, sau la o petrecere in pijama sunt, de asemenea, o cerinta a mariajului modern.
Ce incearca omenirea sa descopere de atata amar de vreme au aflat britanicii in urma unui simplu studiu pe 3.000 de cupluri casatorite.
In afara saruturilor, imbratisarilor si sexului, mai e nevoie de hobbiuri comune, o diferenta de doi ani si trei luni intre soti si macar un "te iubesc" pe zi, relateaza Daily Mail.
Pentru o reusita totala, e musai ca mirele sa aiba 31 de ani la insuratoare, care nu trebuie sa se intample mai devreme, dar nici mai tarziu de trei ani si jumatate de relatie.
2 ani si doua luni sunt necesari de la vizita la starea civila si pana la scancetul primului bebelus.
In rest, cate un "te iubesc" pe zi n-ar trebui sa doara, iar doua cine romantice pe luna ar trebui sa fie binevenite.
Relatia infloreste si daca, de trei ori pe zi, sotii isi amintesc unul de altul si-si trimit mesaje telefonice sau e-mailuri.
E ideal ca cei doi sa aiba macar doua hobbiuri comune, dar asta nu inseamna ca n-ar trebui sa-si pastreze independenta, concluzioneaza confetti.co.uk, un site care te ajuta sa-ti planifici nunta.
Doua nopti petrecute cu prietenii, in club, sau la o petrecere in pijama sunt, de asemenea, o cerinta a mariajului modern.
sâmbătă, 3 aprilie 2010
vineri, 2 aprilie 2010
joi, 1 aprilie 2010
Puterea imbratisarilor
Se spune că avem nevoie de 4 îmbrăţişări pe zi pentru a elimina tristetea...avem nevoie de 8 îmbrăţişări pe zi ca să ne menţinem starea de bine...avem nevoie de 12 îmbrăţişări pe zi ca sa ne simtiti plini de bucurie...Sa primesti imbratisari dar sa si oferim....
Profesorul in alimentatie si frumusete de la Unilever, Francis McGlone, a carui echipa a descoperit "fibrele placerii" sau fibrele C, sustine ca imbratisarea si ingrijirea, cum ar fi perierea parului,dar si masajul, joaca un rol important in declansarea sentimentelor de placere.
Pe suprafata corpului sunt canale energetice si centrii energetici, care reactioneaza pozitiv la energii de tip dragoste, iubire, mangaiere, imbratisare, ducand la ameliorarea durerii si chiar la vindecare. Prin masaj, aplicand atingerea plina de duiosie si iubire, terapeutul- simbolic vorbind- imbratiseaza cu inima( se spune ca mainile sunt prelungiri ale inimii),trupul celui ce a apelat la serviciile lui.
Un terapeut in masaj este un vindecator prin atingere( healing touch).Atunci cand pielea este mangaiata( prin masaj atingerea este delicata asemenea unei mangaieri) cu delicatete, durerea este mai putin intensa.
Profesorul in alimentatie si frumusete de la Unilever, Francis McGlone, a carui echipa a descoperit "fibrele placerii" sau fibrele C, sustine ca imbratisarea si ingrijirea, cum ar fi perierea parului,dar si masajul, joaca un rol important in declansarea sentimentelor de placere.
Pe suprafata corpului sunt canale energetice si centrii energetici, care reactioneaza pozitiv la energii de tip dragoste, iubire, mangaiere, imbratisare, ducand la ameliorarea durerii si chiar la vindecare. Prin masaj, aplicand atingerea plina de duiosie si iubire, terapeutul- simbolic vorbind- imbratiseaza cu inima( se spune ca mainile sunt prelungiri ale inimii),trupul celui ce a apelat la serviciile lui.
Un terapeut in masaj este un vindecator prin atingere( healing touch).Atunci cand pielea este mangaiata( prin masaj atingerea este delicata asemenea unei mangaieri) cu delicatete, durerea este mai putin intensa.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)